Koncert: Come away, Death

gratis

LUNDEHUS KIRKE

Come away, Death

Døden er på mange måder livets største mysterium. Et mysterium der har fascineret os lige siden mennesket blev bevidst om sin egen eksistens.

Allehelgenstiden bringer os tættere på døden end noget andet tidspunkt på året. Og alligevel er det som om, at døden helst skal pakkes ind i slik og græskarlygter før vi har lyst til – eller tør – beskæftige os med den. Men sådan har det ikke altid været. For engang var døden, hvis ikke en del af hverdagen, så i det mindste en velkendt gæst i det almindelige menneskes liv.

Vi har sammensat musik af engelske komponister og poeter, som hver især beskæftiger sig med døden. Musik med døden som den ultimative tragedie, musik der hylder døden og byder den velkommen, musik med vanvidsscener og galgenhumor og musik der beskæftiger sig med forestillingen om et nyt liv efter døden.

Musikkens hovedpersoner har alle én ting til fælles: De er modige. For hvad enten de er drevet af en altopslugende trang til at dræbe et andet menneske eller selv må se døden i øjnene, så befinder de sig alle på kanten af deres eksistens. Lige netop her kan man måske særligt mærke, hvad det vil sige at være i live - og ikke mindst hvad det vil kræve at tage det sidste skridt hen imod det ukendte. For tør jeg at dø? Og hvad sker der, hvis jeg gør?

Vi opfører musik af Purcell, Britten, Finzi, Quilter med flere.

Koncerten varer omkring en time og gennemføres uden pause.

Medvirkende:

Mattias Branner - Klaver