Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert: Die Schöne Müllerin

02
JUN

Dato Søndag d. 2. juni 2019, Kl. 15:00 til kl. 16:00
Sted Strødamvej 1, 2100 København Ø
Medvirkende
Baryton Jakob Soelberg og pianist Erik Kolind
Pris
gratis

LUNDEHUS KIRKE

Barytonen Jakob Soelberg ledsages af pianist Erik Kolind i Schuberts geniale og evigt populære sangcyklus “Die schöne Müllerin” fra 1823.

Liedgenren var populær i bedsteborgerlige kredse på det tidspunkt, og ofte fremførte man lieder for hinanden hjemme i dagligstuerne, der var altid nogen, der kunne synge eller spille klaver til husbehov. Ofte var temaet kærlighed, og især historien om den unge møllersvends ulykkelige forelskelse i møllerens datter meget populær.

Schubert fangede tidsånden perfekt med sin version af historien, idet han satte Wilhelm Müllers digtcyklus i musik. Og cyklussen blev voldsomt populær, dels fordi sangene på mange måder er enkle og let sangbare, og dels fordi musikken tilføjer et komplekst og dragende fortolkningslag til teksterne. En af det 20. århundredes største fortolkere af værket, barytonen Dietrich Fischer-Dieskau, blev aldrig færdig med at nyfortolke musikken, selvom han opførte den igen og igen gennem hele sin karriere. Dette kan man erfare gennem hans utallige indspilninger af cyklussen.

Det er således med stor kærlighed til, men også ydmyghed overfor musikken og digtene, at Jakob Soelberg og Erik Kolind går til stoffet i denne koncert.

Ophavsret: