Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert: Flamenco Requiem med Vokalgruppen Kolorit

Søndag d. 18. marts 2018, kl. 15:00
Strødamvej 1, 2100 København Ø
Vokalgruppen Kolorit
gratis

LUNDEHUS KIRKE

Requiem Flamenco er titlen på Jens Viggo Fjord’s requiem messe for sopran, flamencosanger, kor to guitarer og slagtøj. Flamenco og kormusik er normalt at betragte som to næsten uforlignelige traditioner - en fri og impulsiv enstemmig musik overfor en stram polyfoni. Men i ”Requiem Flamenco” brydes de traditionelle skel, når kor, flamencosang, sopranindsatser og guitarmusik indgår i et samspil, hvor både flamencoens dramatiske spænding og de klassiske
melodiføringer interagerer på en ny og original måde.

Værkets tekstkorpus består af den katolske liturgis requiem-tekster. Et tekstkorpus som, upåvirket af tidens mange forandringer, stadig står markant i forhold det spørgsmål som før eller siden i den menneskelige færden, bliver uigenkaldeligt, nemlig døden. I sin grundstruktur består værket af 10 satser med dette traditionelle tekstkorpus både på latin og spansk. Som et postludium på værket - der modsat requiem-delen udtrykker en sand hyldest til livet - er tilføjet et postludium til digte af Jørgen Gustava Brandt med titlen ”En sang til livet”. Som værk betragtet, er Requiem Flamenco et pionerarbejde. Værket kombinerer på ganske utraditionel vis de klangrene klassiske linjer og lyriske soloindsatser med flamencoens orientalismer og spændingsfyldte dissonanser, og skaber herved en særegen karakter, der både danner stærke kontraster, men også forener en stram akademisk disciplin med en intuitiv, rytmisk tradition. Requiem Flamenco blev uropført i 2002 i Skt. Hans Kirke, Odense og derefter opført i Vor Frelsers Kirke i København og i Skt. Pauls Kirke i Aarhus.

Værket er til dato opført femten steder i Danmark. Messen blev meget godt modtaget. Digteren Jørgen Gustava Brandt bedømte den som ”yderst gribende”, og flamencoforeningen El Duende’s anmelder betegnede messen som intet mindre end ”et mesterværk”.

Vokalgruppen Kolorit er et professionelt arbejdende armatørkor, som længe har markeret sig med et sprudlende og anderledes repertoire ‐ først og fremmest fra Latinamerika. Den fremmedartede musik er sat i relief af vort eget nordiske tonesprog ‐ i folkesangene, kor‐viserne og i den nordiske jazz. Vokalgruppen Kolorit ledes af Niels Græsholm, der også arrangerer hovedparten af repertoiret.