Lyset er kommet til verden,

Udgivet af Lars Obel, tir d. 21. apr 2020, kl. 16:33
Dagens ord

Lyset er vendt tilbage, dagene er fulde af sol, aftnerne holder længere på lyset, og man kan næsten fornemme de lyse nætter er på vej. 

Og vi trænger til det lys, der oplyser os i fællesskaber, i nærvær og omsorg - Så jeg har fundet et par steder i Bibelen der handler om lys...

Lidt om lys:

1. Mosebog 1,3

Gud sagde: »Der skal være lys!« Og der blev lys. v4  Gud så, at lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket. v5  Gud kaldte lyset dag, og mørket kaldte han nat. Så blev det aften, og det blev morgen, første dag.

Salmernes bog 139 7-12

Stiger jeg op til himlen, er du dér, lægger jeg mig i dødsriget, er du dér. Låner jeg morgenrødens vinger og slår mig ned, hvor havet ender, så leder din hånd mig også dér,

Siger jeg: »Mørket skal dække mig, lyset blive til nat omkring mig«, så er mørket ikke mørke for dig, natten er lys som dagen, mørket er som lyset.

---

Johannesevangeliet 1 4-5 og 9

Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden. I ham var liv, og livet var menneskers lys.  Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke.

Mattæusevangeliet 6,22

Øjet er legemets lys. Er dit øje klart, er hele dit legeme lyst; v23  men er dit øje mat, er hele dit legeme mørkt. Hvis nu lyset i dig er mørke – hvilket mørke!

Mattæusevangeliet 17, 1-3

Seks dage efter tog Jesus Peter og Jakob og hans bror Johannes med sig og førte dem op på et højt bjerg, hvor de var alene.  Og han blev forvandlet for øjnene af dem, hans ansigt lyste som solen, og hans klæder blev hvide som lyset.

Johannesevangeliet 8, 22

Atter talte Jesus til dem og sagde: »Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys.«


Bøn:

Fader, Søn og Hellighånd, Livets lys, kærlighedens ild, fællesskabets flamme

Oplys vores jord, 

lad min spinkle flakkende flamme tage del i din evigheds lys 

og 

hjælp os til at lyse for hinanden.

Amen